we make you run healthy

WE make you run HEALTHY 


LEARN TO RUN


Goesting om te lopen is de eerste stap. Zover ben je. 


Maar hoe begin je eraan en hoe hou je het vol? Online is er veel informatie maar wat is ideaal voor jou? Daarvoor heb je misschien hulp nodig. 


Learn to Run is de eerste kerngedachte waarop Footrooms Running Academy gebouwd is. Geef jezelf de tijd om op een goeie manier te starten met lopen. Wat maken een paar weken uit om aandacht te geven aan een aantal basisregels. Die weken kunnen het verschil maken tussen snel geblesseerd en/of ontgoocheld te geraken en echt met dat lopen wat te kunnen.


Mijn boek Blessurevrij Lopen reikt je een vijfstappen plan aan. En die vijf stappen vormen de basis van je eerste schema. Daar draait het binnen loopcoaching om. Jou verderhelpen en raad geven waar nodig. 


We gaan aandacht geven aan een aantal basisregels. Je kan nu eenmaal niet verwachten dat je lichaam direct mee is met lopen, je pezen en gewrichten gaan een beetje aanpassing nodig hebben. En daar houden we rekening mee.


5 trainingen individueel of met twee


We werken op afspraak op woensdag of vrijdag in Antwerpen, zaterdag, zondag en dinsdag in Knokke. Reken per training 30 à 40 minuten.  Het doel is je natuurlijke loopstijl ontwikkelen. Dat is bij iedereen persoonlijk maar wel belangrijk om vanuit een aantal technieken die stijl los te maken.


Voor die 5 weken ontvang je een wekelijks schema van drie trainingen waarvan er één met mij is, de andere twee werk je individueel af. Het schema heeft aandacht voor souplesse, mobiliteit, kracht, loopspecificitiet


Souplesse


Een noodzakelijk onderdeel van elk trainingsschema

Mobiliteit


Het optimaal beweeglijk houden van de gewrichten heeft een gunstig effect op je prestatieniveau.

Kracht


Essentieel is het vermogen van je spieren trainen om een prestatie vol te houden. Spiervermoeidheid ondermijnt een optimale looptechniek.

Loopspecifiek


Een trainingsschema omvat een minimum aantal kilometers om je optimale techniek te ontdekken. De oefeningen en de coördinatie komen uiteindelijk samen in de loopbeweging.

Heb je vragen?


Stel ze gerust, wacht er niet mee. Je mailt naar footrooms@maisonjohn.com of belt 0491 593308. Voor ons volledige aanbod surf je naar de shop.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren